Tavastia-klubin Artistimenu-konsepti jatkuu Ilveksessä

14.9.2022

 

Vuorossa iki-ihana, kanamunaa rakastava Olavi Uusivirta.

 

Ravintola Ilveksessä alkaa 23.9. Uusivirran luoma menu. Se on osa Artistimenu-konseptia, konseptissa yksitoista kiinnostavaa artistia saa Ilveksen keittiön kanssa luodut nimikkomenunsa Ilveksen listoille aina noin kuukaudeksi kerrallaan.

Menun yhteyteen kuuluvat tarkoin valitut, ruokiin sopivat juomat.  Uusivirran menuun pääset tutustumaan etusivulta.

Varaamalla pöydät varmistat paikkasi. Haluamme nähdä juuri sinut artisimenu-illallisella.

Varaa illallinen: https://bit.ly/3DEOlhn

 

Pilpalointia porukalla

Kun Olavin työskentelyä katselee, aistii rauhan. Hän selkeästi viihtyy keittiössä.

-Silloin kun elämä on hektistä, keittiössä vietetty aika kärsii. Tulee syötyä ulkona. Nyt aikaa on ollut. Tykätään laittaa ruokaa ja syödä hyvin, hän viittaa perheeseensä.

-Olen hidas rytmiltäni ja teen välillä liiankin tarkkaa työtä. Mutta ruokaa laittaessa pääsee parhaimmillaan zen-tilaan. Arkiset asiat unohtuvat, paitsi reseptiä tiiraillessa.

-Ystävien kanssa pidetään kokkailuiltoja ja kaikki osallistuvat ’pilpalointiin’, miksi pilkkomista ja viipalointia kutsumme. Yhdessä kokkaillen voi keittiössä syntyä työläämpiä juttuja, kuten sushia tai vaikkapa vietnamilaisia kevätrullia.

Inspiraatio ruoanlaittoon löytyy sieltä sun täältä.

-Kavereilta, blogeista, lehdistä. Vegaaniset ruokablogit ovat viime aikoina kiinnostaneet. Kananmunan lisäksi lempiraaka-ainekseen hän mainitsee tomaatin ja tomaattipohjaiset ruoat sekä valkosipulin.

-Tartun herkästi tomaattimurskapohjaisiin resepteihin. Melazane on esimerkiksi tällainen. Onnistuu helposti ja on aina hyvää, Olavi toteaa tomaatti-mozzarella-munakoisovuoan pyhästä kolminaisuudesta.

-Vältän isoja riskejä hemmotteluruokaa laittaessa ja melazane on siksi hyvä valinta, hän vinkkaa.

-Kanamuna on se isoin kynnys olla siirtymättä kokonaan vegaaniuteen. Eettisestä vinkkelistä suoraselkäinen pidättäytyisi eläinkunnan tuotteista, myös juustoista tykkäävä Olavi pohtii. Vegaaniudessa vastuullisuus osittain ongelmallista, sanoo Olavi viitaten soijaan ja tofuun, mutta kertoo jonkin verran kiinnittävänsä huomiota ruoan vastuullisuuteen raaka-aineita hankkiessa.

-Lähiruoka ja luomu tarttuu helposti matkaan.