Ilves

 

 

 

 

 

    Urho Kekkosen katu 4–6, 00100 Helsinki

info@ravintolailves.fi / (09) 774 67425

Avoinna: Ti-To 11-23, Pe 11-01, La 16-01

                           Keittiö Ti-To klo 21.30 asti; Pe & La 22.30 asti

Artistimenu on osa Tavastia Hall of Nature-ympäristöhanketta, jonka tarkoitus on keskittyä mm. kestävään ruokaan ja satokauden tuotteisiin. Lue lisää

Ravintola Ilves

Urho Kekkosen kadulla Helsingissä jo vuonna 1932 ovensa avannut Ravintola Ilves on aina ollut tekemisissään mutkaton ja tärkeilemätön, mutta mukana täydellä sydämellä. Ruoka pohjautuu vahvasti kotimaisiin raaka-aineisiin sekä käsityöhön, sesongit ja perinteet huomioon ottaen.

Ruokalista

Alkuruuat

  • Charcuterie 10 € (L, G, M)
  • Juustoja & hilloketta 7 € (G)
  • Leipää & levitettä 2 € (V, saatavilla G)
  • Marinoitua siikaa, tomaattivaahtoa & yrtticrostineja 13 € (L, saatavilla G, Suomi)
  • Valkoista parsaa, tryffelipähkinöitä & mangoldisalaattia & lakkavinaigrettea 13 € € (V,G)
  • Broilerinmaksamoussea & marinoitua päärynää 12 € (G,L)
  • Viskipossua, selleriä & omenaa 13 € (G,L)

Pääruuat

  • Hennosti savustettua lohta, vihreää parsaa & verigreippihollandaise 26 € (L,G, Norja)
  • Haudutettua karitsanpotkaa, grillattua varhaiskaalia, raparperia & madeirakastiketta 26 € (M, G, Uusi-Seelanti)
  • Basilikarisotto & burrata 24 € (L,G, saatavilla V)
  • Kukkakaalia, siitakesieniä & mustapapu-tofukastiketta 24 € (V,G)

Lisukkeet

  • Vihersalaatti 5 € (L,G,saatavilla V)
  • Paistetut rosmariiniperunat 5 € (L,G,saatavilla V)
  • Pimientos de Padron 5 € (V,G)

Jälkiruuat

  • Juustot ja hilloke 7 €
  • Mantelikakku, creme patisserie & mustikka-inkivääri jäätelö 10 € (L, G)
  • Jäätelöä 5 €

Viinit

Viinit

Samppanja

  • 95 € / plo
    15 € / lasi

    Champagne Autréau Brut Premier Cru

    Champagne Autréau, Brut Premier Cru, Champagne AOC, Ranska

    Aperitiivi vailla vertaa. Runkoa ja pyöreyttä Pinot Meunierista, eleganttia hedelmäisyyttä Pinot Noirista sekä raikasta hapokkuutta Chardonnaysta.

Kuohuviinit

  • 9 € / 12cl
    55 € / plo

    Mure Cremant d’Alsace Brut

    Alsace, Ranksa
  • 8 € / 12 cl
    45 € / plo

    Rosecco Prosecco Rosé Extra Dry

    DOC Prosecco, Italia

Valkoviinit

  • 9.6 € / 12cl
    60 € / plo

    Fritz Haag Riesling

    MOSEL, SAKSA

    Klassinen tuoksu, jota hallitsee puhdaspiirteinen sitruksisuus. Maku on kuivahko, hyvin mehukas ja hedelmäinen.

  • 8 € / 12cl
    50 € / plo

    Lebenshilfe Muskateller

    Pfalz, Saksa
  • 7 € / 12cl
    42 € / plo

    Casal Miranda loureiro

    Vinho Verde, Portugal
  • 7 € / 12cl
    42 € / plo

    Krämer Sauvignon Blanc 2021

    Rheinhessen, Saksa
  • 12 € / 12cl
    75 € / plo

    Raul Perez Ultreia Godello 2020

    Galicia, Espanja
  • 8 € / 12cl
    45 € / Plo

    X-Berg Riesling

    Viinitie & Markus Lundén, SAKSA

    Luomuviini, jonka tuoksu on raikas ja siinä on runsaasti kivellisten hedelmien sekä sitrushedelmien aromeja. Kuiva maku on suuntäyttävä, miellyttävän hapokas ja mineraalinen.

  • 9.5 € / 12cl
    56 € / Plo

    Wieninger Wiener Gemischter Satz

    Wien, Itävalta

    Viini on raikas, aromaattinen ja puhtaan hedelmäinen. Kukin viiniin käytetty lajike tuo viinin omat erityispiirteensä, esimerkiksi Welschriesling ja Sylvaner erottuvat viinistä selvästi. Viini on kuitenkin erittäin harmoninen ja tasapainoinen osiensa summa. Biodynaaminen, vegaaninen.

  • 9 € / 12cl
    56 € / plo

    Valmiñoir Albariño

    Galicia, Spain

    Raikkaille äyriäisruoille ja kevyille salaateille sopiva vegaaninen viini.

  • 8 € / 12 cl
    50 € / plo

    Loimer Lois Gruner Veltliner

    Kamptal, Reserver
  • 9.50 € / 12 cl
    60 € / plo

    Kalkglimmer Grauer Burgunder 2020

    Rheinhessen, Germany

Punaviinit

  • 10 € / 12cl
    60 € / plo

    Pegasus Valpolicella Ripasso Superiore

    Veneto, Italy
  • 9 € / 12cl
    56 € / plo

    Lebenshilfe Spätburgunder

    Pfalz, Saksa
  • 9.5 € / 12cl
    60 € / plo

    Scrimaglio Barbaresco 2019

    Piemonte, Italia
  • 8 € / 12cl
    50 € / plo

    Certosa di Belriguardo Mama Chianti 2020

    Toscana, Italia
  • 9 € / 12 cl
    56 € / plo

    Chateau Chizay

    Ukraina

    Ukrainalainen viinisekoitus Unkarin rajalta. 70% Merlot, 20% Cabernet sauvignon ja 10% Pinot Noir.

  • 10 € / 12cl
    60 € / plo

    Torbreck Old Vines Grenache Mourvèdre Syrah

    Torbreck, Barossa Valley, Austria

    Rypäleet poimitaan käsin Barossa Valleyn luoteisosista. Viini käy sementtitankeissa ja puuastioissa 6-7 päivän ajan, minkä jälkeen se puristetaan koripuristimilla hogsheadeihin ja ranskalaisiin tammiastioihin. Viini kypsyy 24 kuukauden ajan ja pullotetaan ilman kirkastusta ja suodatusta. Vegaaninen.

  • 9.5 € / 12cl
    60 € / plo

    Stephane Ogier Cotes du Rhone Le temps est venu

    Rhone, Ranska

    Grenache, Syrah

  • 8 € / 12cl
    50 € / plo

    Raúl Perez La Clave

    Bodegas y Videos, Rául Perez, DO Bierzo, Espanja

    Espanjan yhdeksi taitavimmista viinintekijöistä tituleeratun Raúl Pérezin äärimmäisen hyvän hintalaatusuhteen Bierzo.

  • 13.50 € / 12cl
    85 € / plo

    Raúl Perez La Vizcaina La Poulousa

    Bierzo, Espanja

    Mencia, Garnacha, Tintorera, Bastardo, Godello & Do

  • 9.5 € / 12cl
    60 € / plo

    Raúl Perez Ultreia Saint Jacques 2019

    Galicia, Espanja

    Espanjan yhdeksi taitavimmista viinintekijöistä tituleeratun Raúl Pérezin taidonnäyte

  • 7 € / 12 cl
    42 € / plo

    Árido Malbec

    Árido Wines, Malbec, Mendoza, Argentiina

    Mendozan pohjoisosan laaksosta Barrancasista tuleva täyteläinen mutta raikas Malbec. Makumaailmassa kypsiä tummia marjoja ja lakritsaa.

  • 7.50 € / 12 cl
    45 € / plo

    X-Berg Pinot Noir

    Viinitie & Friedrich Becker, SAKSA

    Tuoksussa on punaisia marjoja ja hiven vaniljaa. Keskitäyteläinen, hapoiltaan tasapainoinen ja ryhdikäs suuntuntuma.

Jälkiruokaviinit

  • 8 € / 12 cl
    56 € / plo

    Mad Wines Sweet by Tokaj

    Tokaj, Unkari

    Viileähkön vuosikerran vegaaninen, makea Late Harvest Tokaj kolmesta rypälelajikkeesta, joiden lausuminen saattaa aiheuttaa harmaita hiuksia. Lasiin vaan!

  • 10 €

    Pocas Port LBV 2010

    Douro, Portugali

    Vegaaninen

  • 10 €

    Jaanihanso Ice Cider

    Kaelase, Viro

    Makea ja runsas kypsän omenainen maku, jota ryydittää hyvä hapokkuus.

  • 8 € / 8cl
    25 € / 0,375

    Saracco Moscato d’Asti

    Paolo Saracco, Mascato d'Asti, Piemonte, Italia

    Tätä parempaa Moscatoa on vaikea löytää. Kevyesti kupliva, kukkea ja puolimakea mutta raikas viini. Valmistukseen käytettävät rypäleet valitaan käsin viinitalolla ja niistä käytetään ainoastaan ulommainen, aromikkain osa. Paolo Saraccon perhetila keskittyy vahvasti Moscato Biancon tuotantoon, jota valmistetaankin noin 650 000 pulloa vuodessa.

  • 8 € / 8 cl

    Cantina Cortecchia Tombola

    Emilia-Romagna, Italia

    Jokseenkin aromaattinen viini, jossa konsentroituneita kuivattujen hedelmien aromeja, kuten aprikoosia. Maku on tasapainoisen makea ja melko tiivis, ja siitä voi löytää muun muassa sultanan ja karamellisoidun appelsiinin makuja. Vegaaninen.

Grapat

  • 10 € / 4cl

    San Cassiano Grappa di Amarone

    VENETO, ITALIA

    Vuoden 2015 Amaroneen käytetyistä rypäleistä tislattua grappaa. Vegaaninen.

  • 8 € / 4cl

    Marolo Grappa dedicata al Padre

    PIEMONTE, ITALIA

    Roeron alueen rypälelajikkeista valmistettu tuottajan isälleen omistama vegaaninen grappa.

Roset

  • 7 € / 12cl
    42 € / plo

    Mon grand grenache Noir rose

    Languedoc-Roussillon, Ranksa
  • 8 € / 12cl
    50 € / plo

    Triennes Rose 2020

    Provence, Ranska

    Cinsault, Grenache, Syrah & Merlot

  • 7.5 € / 12cl
    45 € / plo

    Himmel Pink Riesling 2020

    Rheingau, Saksa
  • 7.5 € / 12 cl
    45 € / plo

    X-Berg Pinot Noir Rosé

    Viinitie & Fritz Becker, Saksa

    Tuoksussa on punaisia marjoja. Kevyt, miellyttävä hapokkuus ja kesäisen marjainen paletti.Vegaaninen.

Lounas

G = gluteeniton L = laktoositon M = maidoton V = vegaaninen

Ti–pe klo 11–15

Lounaaseen kuuluu runsas salaattipöytä ja tuoretta leipää. Salaattipöytä erikseen 10,30 €.  Lounaita saa myös mukaan & Woltista.

 

Maanantai, 29.5.

Lounas tarjolla tiistaista perjantaihin klo 11-15

Ti–pe klo 11–15

Lounaaseen kuuluu runsas salaattipöytä ja tuoretta leipää. Salaattipöytä erikseen 10,30 €.  Lounaita saa myös mukaan & Woltista.

 

Tiistai, 30.5.

Seitan Kebab ja riisiä 11,30€ (V,M)

Ravioleja savuporo kastikkeessa 14,50€ (L)

 

 

Ti–pe klo 11–15

Lounaaseen kuuluu runsas salaattipöytä ja tuoretta leipää. Salaattipöytä erikseen 10,30 €.  Lounaita saa myös mukaan & Woltista.

 

Keskiviikko, 31.5.

Basilikarisottoa ja mozzarellaa 11,30€ (L,G saa V)

Sipulipihvi ja kermaperunoita 14,50€ (L,G)

Ti–pe klo 11–15

Lounaaseen kuuluu runsas salaattipöytä ja tuoretta leipää. Salaattipöytä erikseen 10,30 €.  Lounaita saa myös mukaan & Woltista.

 

Torstai, 1.6.

Kasvis Bruschetta 11,30€ (V)

Katkarapupasta 14,50€ (L)

Ti–pe klo 11–15

Lounaaseen kuuluu runsas salaattipöytä ja tuoretta leipää. Salaattipöytä erikseen 10,30 €.  Lounaita saa myös mukaan & Woltista.

 

Perjantai, 2.6.

Tofua, riisiä ja kasviksia teriyakikastikkeella 11,30€ (V,G)

Seesamilohta, riisiä ja kasviksia 14,50€ (M,G)

Uutiset

  • 25.10.2022
    1.11. SAVE THE DATE!
  • 14.9.2022
    Tavastia-klubin Artistimenu-konsepti jatkuu Ilveksessä
  • 13.5.2022
    Artisimenu-konseptissa seuraavana Noora Louhimo
  • 8.4.2022
    Vesta valtaa Ilveksen keittiön
  • 7.3.2022
    Artistimenu vuorossa Seksikäs-Suklaa
  • 3.3.2022
    Lounasta Ilveksessä taas 8.3. alkaen
  • 31.1.2022
    Ravintola Ilves avaa ovensa torstaina 3.2.
  • 29.12.2021
    Poikkeusaukioloajat jatkuu
  • 15.12.2021
    Poikkeusaukioloajat
  • 1.12.2021
    Artistimenu vuorossa Samuli Putro
  • 18.11.2021
    Ilves ottaa koronapassin käyttöön 19.11 alkaen!
  • 23.10.2021
    Tavastia-klubin Artistimenu-konsepti aloittaa Ilveksessä!
  • 6.10.2021
    Ilveksen lounas alkaa!
  • 3.8.2021
    Uusi menu & kampanja
  • 3.6.2021
    SUPERTARJOUS: Neljän ruokalajin menu kahdelle 39 € !
  • 3.2.2021
    Ystävänpäivä tarjous!
  • 13.1.2021
    Kaksi menua yhden hinnalla!
  • 31.7.2020
    Lounastarjoilu alkakoon!
  • 20.3.2020
    Lahjaidea: Ilveksen lahjakortti
  • 16.3.2020
    Poikkeuksia aukioloaikoihin
  • 19.2.2020
    Uusi, päivitetty A la Carte
  • 3.12.2019
    Poikkeuksellisia aukioloaikoja loppuvuodelle
  • 24.10.2019
    Lokakuun tarjous!
  • 11.9.2019
    Uusi A la Carte
  • 22.8.2019
    Tervetuloa elokuu!
  • 11.7.2019
    Heinäkuun kampanja
  • 10.6.2019
    Kesän ruokalista saatavilla NYT
  • 5.6.2019
    Kesän aukioloajat
  • 11.4.2019
    Tervetuloa vappubrunssille!
  • 23.3.2019
    Kevät olkoon täällä!
  • 18.2.2019
    Pääsiäisen aukioloajat ja päivitetty á la carte!
  • 10.1.2019
    Hyvää vuotta 2019!
  • 21.11.2018
    Joulumenu Ilveksessä 21.11. alkaen – varaa pöytä illalliselle tai vaikka pikkujouluporukalle!
  • 22.10.2018
    Ilves on matalan kynnyksen kaupunkibistro, josta saa maukasta lähiruokaa ja laadukasta juomaa

Uutiset

  • 25.10.2022
    1.11. SAVE THE DATE!

    Kaiva taskusi pohjalta vanha lounaspassi ja anna käpälöidesi johdattaa sinut ravintola Ilvekseen.”

    Ilveksen lounaat palaavat. Runsas salaattipöytä, tuoretta leipää ja pöytään tarjoiltu pääruoka lounasaikana Helsingin sydämessä, miltäs kuulostaa? Lounasta tarjolla tiistaista 1.11.2022 eteenpäin. Ensimäisellä lounasviikolla herkutellaan mm. Sienirisotolla, lihapullilla a la Ilves sekä entrecotella. Ilveksessä nähdään! Tervetuloa!

  • 14.9.2022
    Tavastia-klubin Artistimenu-konsepti jatkuu Ilveksessä

     

    Vuorossa iki-ihana, kanamunaa rakastava Olavi Uusivirta.

     

    Ravintola Ilveksessä alkaa 23.9. Uusivirran luoma menu. Se on osa Artistimenu-konseptia, konseptissa yksitoista kiinnostavaa artistia saa Ilveksen keittiön kanssa luodut nimikkomenunsa Ilveksen listoille aina noin kuukaudeksi kerrallaan.

    Menun yhteyteen kuuluvat tarkoin valitut, ruokiin sopivat juomat.  Uusivirran menuun pääset tutustumaan etusivulta.

    Varaamalla pöydät varmistat paikkasi. Haluamme nähdä juuri sinut artisimenu-illallisella.

    Varaa illallinen: https://bit.ly/3DEOlhn

     

    Pilpalointia porukalla

    Kun Olavin työskentelyä katselee, aistii rauhan. Hän selkeästi viihtyy keittiössä.

    -Silloin kun elämä on hektistä, keittiössä vietetty aika kärsii. Tulee syötyä ulkona. Nyt aikaa on ollut. Tykätään laittaa ruokaa ja syödä hyvin, hän viittaa perheeseensä.

    -Olen hidas rytmiltäni ja teen välillä liiankin tarkkaa työtä. Mutta ruokaa laittaessa pääsee parhaimmillaan zen-tilaan. Arkiset asiat unohtuvat, paitsi reseptiä tiiraillessa.

    -Ystävien kanssa pidetään kokkailuiltoja ja kaikki osallistuvat ’pilpalointiin’, miksi pilkkomista ja viipalointia kutsumme. Yhdessä kokkaillen voi keittiössä syntyä työläämpiä juttuja, kuten sushia tai vaikkapa vietnamilaisia kevätrullia.

    Inspiraatio ruoanlaittoon löytyy sieltä sun täältä.

    -Kavereilta, blogeista, lehdistä. Vegaaniset ruokablogit ovat viime aikoina kiinnostaneet. Kananmunan lisäksi lempiraaka-ainekseen hän mainitsee tomaatin ja tomaattipohjaiset ruoat sekä valkosipulin.

    -Tartun herkästi tomaattimurskapohjaisiin resepteihin. Melazane on esimerkiksi tällainen. Onnistuu helposti ja on aina hyvää, Olavi toteaa tomaatti-mozzarella-munakoisovuoan pyhästä kolminaisuudesta.

    -Vältän isoja riskejä hemmotteluruokaa laittaessa ja melazane on siksi hyvä valinta, hän vinkkaa.

    -Kanamuna on se isoin kynnys olla siirtymättä kokonaan vegaaniuteen. Eettisestä vinkkelistä suoraselkäinen pidättäytyisi eläinkunnan tuotteista, myös juustoista tykkäävä Olavi pohtii. Vegaaniudessa vastuullisuus osittain ongelmallista, sanoo Olavi viitaten soijaan ja tofuun, mutta kertoo jonkin verran kiinnittävänsä huomiota ruoan vastuullisuuteen raaka-aineita hankkiessa.

    -Lähiruoka ja luomu tarttuu helposti matkaan.

  • 13.5.2022
    Artisimenu-konseptissa seuraavana Noora Louhimo

    Punajuuritartaria, kasvistacoja ja mokkakakku kookoksella, kyllä kiiitos!

    Nooran ihana menu on tarjolla 20. toukokuuta – 18.kesäkuuta.

    ”Kyllä mua jännitti, kun menin sanomaan että oon käynyt kokkikoulun. En kuitenkaan ole tehnyt kokin hommia työkseni, joten huolestuin, että odotetaanko multa liikoja.”

    Konseptissa kymmenen kiinnostavaa artistia saa Ilveksen keittiön kanssa luodut nimikkomenunsa Ilveksen listoille aina noin kuukaudeksi kerrallaan. Viidentenä vuorossa on Nooran menu ja mukaan heittäytynyt artisti on luonut yhdessä Ravintola Ilveksen keittiön kanssa alku-, pää- ja jälkiruoan. Menun yhteyteen kuuluvat yhteistyökumppaneiden valitsemat, kyseistä menua parhaiten korostavat juomat.

    Nooran menuun pääset tutustumaan täältä:

    ”Jälkkäri on herkullinen makeuspommi. Inspiraatio tähän tuli lapsuuden mokkapaloista,” Noora paljastaa. 

    Pöytävarauksen voit tehdä täältä.

    Tervetuloa maistamaan!

     

  • 8.4.2022
    Vesta valtaa Ilveksen keittiön

    Ilveksen Artistimenu-konseptin seuraava artisti on Vesta. Hänen ihana kokonaan vegaaninen menu on tarjolla 15. huhtikuuta – 14.toukokuuta.

    Konseptissa kymmenen kiinnostavaa artistia saa Ilveksen keittiön kanssa luodut nimikkomenunsa Ilveksen listoille aina noin kuukaudeksi kerrallaan. Neljäntenä vuorossa on Vestan menu ja mukaan heittäytynyt artisti on luonut yhdessä Ravintola Ilveksen keittiön kanssa alku-, pää- ja jälkiruoan. Menun yhteyteen kuuluvat yhteistyökumppaneiden valitsemat, kyseistä menua parhaiten korostavat juomat.

    ”Halusin heittää Ilveksen kettiöpäällikölle haasteen. Kokataan vegaaninen, gluteeniton menu lempiraaka-aineistani”, Vesta kuvailee ideaa menunsa takana


    Vestan menuun pääset tutustumaan tästä.

    ”Suurin herkkuni on sitruuna-marenki, Tätä ei yleensä ole vegaanisena tarjolla”

    Pöytävarauksen voit tehdä täältä.

    Tervetuloa maistamaan!

     

  • 7.3.2022
    Artistimenu vuorossa Seksikäs-Suklaa

    Ilveksen Artistimenu-konseptin seuraava artisti on Seksikäs-suklaa. Hänen menu on tarjolla 8.4.2022 asti.

     

     

    Konseptissa kymmenen kiinnostavaa artistia saa Ilveksen keittiön kanssa luodut nimikkomenunsa Ilveksen listoille aina noin kuukaudeksi kerrallaan. Kolmantena vuorossa on Seksikkään-Suklaan menu ja mukaan heittäytynyt artisti on luonut yhdessä Ravintola Ilveksen keittiön kanssa alku-, pää- ja jälkiruoan. Menun yhteyteen kuuluvat yhteistyökumppaneiden valitsemat, kyseistä menua parhaiten korostavat juomat.

    -Ilman sipulia ei ole makua. En ymmärrä, miksi joissain ruoissa ei ole sipulia, Viki toteaa tuhtiseksi kutsumansa sipulikeiton äärellä.

     

    Vikin karamellisoitu ja samettinen sipulikeitto toimii alkuruokana ja vie kielen mennessään. Pääruokana on vastuullisen Hauholan hanhitilan suussa murenevaa hanhenkoipiconfittia porkkanapyreineen. Jälkiruokana tarjoillaan mitäpä muutakaan kuin Chili-suklaafondanttia kerä kirsikkajäätelön.

    Seksikkään-Suklaan menuun pääset tutustumaan tästä.

     

    -Mun menu on tykki. Mä uskon mun menuun. Tää on onnellinen artistimenu. Jos haluat onnellisen parisuhteen ni tervetuloa maistamaan mun menu.

    Pöytävarauksen voit tehdä täältä.

    Tervetuloa maistamaan!

  • 3.3.2022
    Lounasta Ilveksessä taas 8.3. alkaen

    Viikoittain vaihtuva lounaamme on tarjolla tiistaista perjantaihin kello 11-15, jonka jälkeen keittiö tarjoilee illallista myöhään iltaan.

    8.-11.3. LOUNAS:
    Lindströmin pihviä, perunamuusia ja suolakurkkua (L,G) 12,50 €
    Paahdettua selleriä, vuohenjuustoa ja cremolataa (L,G) 10,70 €
    Jokirapu-fenkoli pastaa  (L) 11,90 €

    Tervetuloa herkuttelemaan!

  • 31.1.2022
    Ravintola Ilves avaa ovensa torstaina 3.2.

    Avaamme Ravintola Ilveksen ovet torstaina 3.2. klo 15.

    Aukioloajat Ti-La klo 15-21.

    Tervetuloa! ♥

  • 29.12.2021
    Poikkeusaukioloajat jatkuu

    Ravintola Ilves sulkee ovensa toistaiseksi vallitsevan koronatilanteen ja hallituksen asettamien rajoitusten vuoksi. Avaamme ravintolamme jälleen, kun sen aika on. Siihen asti pidetään toisistamme huolta ♥

    Toivomme kaikille Ilveksen asiakkaille hyvää uutta vuotta!

  • 15.12.2021
    Poikkeusaukioloajat

    Ilveksen lounaat ovat tauolla 18.12.2021-3.1.2022 Palaamme lounaiden ääreen normaalisti 4.1.2022. (Paitsi 6.1.2022 jolloin tarjoilemme ainoastaan illallista klo 16-23)

    Vetäydymme joulun viettoon 20.12. Illallista pääsee nauttimaan taas 28.12. Palvelemme 28.12-1.1. klo 16-23 (keittiö avoinna 21.30 asti)

    Ihanaa loppuvuotta ja rauhallista jouluaikaa!

    Terkuin, Ipan väki

  • 1.12.2021
    Artistimenu vuorossa Samuli Putro

    Artistimenu-konsepti jatkuu Ilveksessä Samuli Putron menulla aina 1.1.2022 asti.

    Konseptissa kymmenen kiinnostavaa artistia saa Ilveksen keittiön kanssa luodut nimikkomenunsa Ilveksen listoille aina noin kuukaudeksi kerrallaan. Nyt on vuorossa Samuli Putron menu ja mukaan heittäytynyt artisti on luonut yhdessä Ravintola Ilveksen keittiön kanssa alku-, pää- ja jälkiruoan. Menun yhteyteen kuuluvat yhteistyökumppaneiden valitsemat, kyseistä menua parhaiten korostavat juomat.

    ’Ei mua silti jännittänyt lähteä mukaan kokkaamaan ravintola Ilvekseen, koska tiesin, että en ole keittiössä yksin. Kuten en maailmassakaan’, toteaa Samuli Putro filosofiseen tyyliinsä.

    Tällaiset filosofiset pohdinnat tahdittavat Putron artistimenupäivää siinä samassa, kun pelmeneitä pyöritellään, crème bruléetä liekitetään ja hollandaisea vatkataan sakeaksi.

    Samuli Putron menuun pääset tutustumaan tästä.

    ’Jäi sellainen olo, että tämä on todella yhdessä tehty menu.’ Samuli Putro

    Meillä on Ravintola Ilveksessä käytössä Koronapassi. Koronapassina toimii Omakannasta ladattava EU:n koronatodistus. Valmistauduthan Koronapassin tarkistuksen yhteydessä, näyttämään myös henkilöllisyystodistuksen.

    Pöytävarauksen voit tehdä täältä.

    Tervetuloa maistamaan!

  • 18.11.2021
    Ilves ottaa koronapassin käyttöön 19.11 alkaen!

    Asiakkaiden ja henkilökunnan turvallisuuden parantamiseksi, otamme käyttöön koronapassin Ravintola Ilveksessä
    perjantaina 19.11 alkaen. Koronapassina toimii Omakannasta ladattava EU:n koronatodistus.
    Tällä hetkellä koronapassi edellyttää asiakkailta todistusta joko kahdesta koronarokotuksesta (jälkimmäinen saatu vähintään 7 päivää sitten), 72 tunnin sisällä saadusta negatiivisesta koronatestituloksesta tai alle 6 kuukautta sitten sairastetusta koronataudista. Koronapassin tarkistuksen yhteydessä, tarkistamme myös henkilöllisyyden.

    Koronapassin lukijasovellus ei kerää tai tallenna terveystietoja tai muita todistusten tietoja.

  • 23.10.2021
    Tavastia-klubin Artistimenu-konsepti aloittaa Ilveksessä!

    Tavastia-klubin Artistimenu-konsepti aloittaa Ilveksessä

    Ellinooran luoma menu aloittaa Tavastia-klubin Artistimenu-konseptin Ravintola Ilveksessä lokakuun lopussa. Konseptissa kymmenen kiinnostavaa artistia saa Ilveksen keittiön kanssa luodut nimikkomenunsa Ilveksen listoille aina noin kuukaudeksi kerrallaan.

    Ensimmäisenä päästään nauttimaan Ellinooran menusta 29. lokakuuta alkaen.  Menun yhteyteen kuuluvat tarkoin valitut, ruokiin sopivat juomat.  Ellinooran menuun pääset tutustumaan etusivulta.


    Varaa illallinen: https://bit.ly/3DEOlhn

    Oman Artistimenunsa Ilvekseen ovat luoneet Ellinoora, Samuli Putro, Seksikäs-Suklaa, Olavi Uusivirta, Vesta, Samae Koskinen, Younghearted, Jesse Markin, Sofa sekä Noora Louhimo. Kukin innolla mukaan heittäytynyt artisti on luonut yhdessä Ravintola Ilveksen keittiön kanssa alku-, pää- ja jälkiruoan. Menun yhteyteen kuuluvat yhteistyökumppaneiden valitsemat, kyseistä menua parhaiten korostavat juomat.

    Tervetuloa!

  • 6.10.2021
    Ilveksen lounas alkaa!

    On aika jättää eväsrasiat kotiin! Aloitamme vihdoinkin lounastarjoilun 12.10 klo 11.00.

    Lounasta on saatavilla tiistaista perjantaihin klo 11 – 15. Lounas sisältää salaattipöydän sekä tuoretta leipää.
    Lista vaihtuu viikoittain.
    Nähdään pian!

  • 3.8.2021
    Uusi menu & kampanja

    Ihanaa elokuuta! Ilveksessä on uusi ruokalista joka on päivitetty tämän hetkisen sesongin raaka-aineisiin. Tulkaa kaverin kanssa syömään pitkän kaavan mukaan ja käyttäkää samalla hyödyksi meidän mahtava menu tarjous: Kolmen ruokalajin illallinen kahdelle 44€. Lunasta tarjous tekemällä pöytävaraus TableOnlinen kautta, tervetuloa!

  • 3.6.2021
    SUPERTARJOUS: Neljän ruokalajin menu kahdelle 39 € !

    Ravintola Ilves toivottaa asiakkaat takaisin ravintolaan supertarjouksella, joka sisältää neljän ruokalajin menun kahdelle hintaan 39 €. Menu sisältää 2 alkuruokaa, 1 pääruoan ja 1 jälkiruoan / hlö.

    Tarjous on voimassa ennakkovarauksella TableOnlinen kautta kesäkuun ajan.

    Olemme avoinna:
    1.-13.6. pe ja la 12-20
    14.-19.6. ti -la klo 14-20 (tai myöhemmin, mikäli rajoitukset muuttuvat)
    20.-28.6. juhannusviikon olemme kiinni
    29.6. alkaen ti-la klo 14-20 (tai myöhemmin, mikäli rajoitukset muuttuvat)

    Varaa pöytäsi osoitteesta:

    https://www.tableonline.fi/fi/helsinki/ilves/616

  • 3.2.2021
    Ystävänpäivä tarjous!

    Tervetuloa ottamaan varaslähtö Ystävänpäivään Ilveksessä!

    Tarjoamme lauantaina 13.2 kolmen ruokalajin menun ja lasilliset kuplivaa kahdelle 59€

    Tarjouksen lunastaminen edellyttää pöytävarauksen tekemistä TableOnlinen kautta.

    Nähdään pian!

  • 13.1.2021
    Kaksi menua yhden hinnalla!

    Hyvää alkanutta uutta vuotta, toivottavasti se on sujunut mukavasti!
    Uuden vuoden kunniaksi meillä on Ilveksessä menossa upea kampanja: Kaksi menua yhden hinnalla.
    Voitte koostaa kolmen ruokalajin menun listaltamme – tarjoamme edullisemman veloituksetta.
    Kampanjan lunastaminen edellyttää pöytävarauksen tekemistä TableOnlinen kautta.

    Kampanja voimassa
    30.1 saakka.
    Tervetuloa!

  • 31.7.2020
    Lounastarjoilu alkakoon!

    Maanantaina 3.8. aukiolomme laajenee ja lounasserviisit alkavat!

    Keittiömme palvelee ma-pe klo 11-22, la 16-22.

    Lounaskonsepti uudistuu: salaattibuffet ja päivän keitto jäävät pois ja vaihtuvat lautasannoksiin.

    Klassikko ruokalistamme on myynnissä joka päivä aukioloaikojen mukaisesti, sekä listaa laajennetaan viikoittain vaihtuvilla annoksilla.

    Lounaspassit ovat käytössä lounasaikaan, maksutapoina meillä käy lisäksi edenred, e-passi, smartum, eazy break.

    Ihanaa, nähdään Lounaalla!

  • 20.3.2020
    Lahjaidea: Ilveksen lahjakortti

    Jos sulla on ikävä meitä, voit muistaa Ilvestä nyt myös Tiketin kautta. Näin pääset unelmoimaan tulevasta illallisesta meidän kanssa kotisohvaltakin.
    Nautitaan sitten menetetyn ajan edestä, kun ne ajat taas koittavat <3

    Hieno lahjaidea monestakin näkökulmasta, itsellesi tai läheisillesi:

    https://www.tiketti.fi/ravintola-ilves-lahjakortti-tuotteet/69207?fbclid=IwAR16MADYm3NtLXFOnEvj8uIqQxBP19iNzaj5KpFTDBqEFMtPxDjV53g18Y8

    https://www.tiketti.fi/ravintola-ilves-lahjakortti-t…/69207…
  • 16.3.2020
    Poikkeuksia aukioloaikoihin

    Ikäviä uutisia: ”Tavastia-klubi näkee parhaaksi pysyä tänä viikonloppuna kiinni koronaviruksen aiheuttamista vaikutuksista johtuen.”
    Tämän johdosta myös Ravintola Ilves sulkee ovensa 16.3.-22.3.
    Toivomme jokaiselle ihanaa viikonloppua, pidetään toisistamme huolta♥

  • 19.2.2020
    Uusi, päivitetty A la Carte

    Uusi ihana A la Carte on nyt myynnissä!

    Varaa pöytäsi
    https://www.ravintolailves.fi/#varaa

    Nähdään pian <3

  • 3.12.2019
    Poikkeuksellisia aukioloaikoja loppuvuodelle

    Lounas on joululomalla 21.12.-7.1.

    Ravintolamme on kiinni 21.12.-26.12., 1.1., 6.1. ja 7.1.

    Päiväkohtaiset aukioloajat:

    27.12.17-00

    28.12.17-00

    30.12. 17-22

    31.12. 17-00

    2.1. 17-22

    3.1. 17-00

    4.1. 17-00

    8.1. eteenpäin palaamme normaali aukioloaikoihin.

  • 24.10.2019
    Lokakuun tarjous!

    Lokakuun piristykseksi, ilahdutamme teitä ihanalla tarjouksella:
    Ilves tarjoaa uusille ja vanhoille kavereille kolmen ruokalajin yllätysmenun hintaan 29€!!

    Toimi siis äkkiä seuraavasti, niin olet oikeutettu lunastamaan
    tarjouksen:
    1. seuraa meitä Instagramissa (@ravintola.ilves) ja Facebookissa (Ravintola Ilves)
    2. tee pöytävaraus ennakkoon https://www.ravintolailves.fi/#varaa.
    Valitse vapaista ajoista mieleisesi, kirjoita varauksen yhteyteen vielä viesti: LOKAKUU, niin olemme valmiita sinua varten.
    Huomioithan että seuralaisesi toimivat samoin.
    Meille on toki tervetulleet sinkut kuin seurueetkin! 😉 Kampanjasta saa tietenkin vinkata kavereillekin.

    Huomioimme erityisruokavaliosi, ilmoitathan näistä kuitenkin etukäteen.

    Kampanja-aika ja tarjouksen käyttömahdollisuus ainoastaan: 1.10.-30.10.2019.

    Nopeat syö siis hitaat!
    Tervetuloa!

  • 11.9.2019
    Uusi A la Carte

    Kesä on nyt virallisesti takanapäin, syksyiset maut ja tunnelma on saapunut Ilvekseen!

    Lämpimästi tervetuloa uusien makujen ääreen.

  • 22.8.2019
    Tervetuloa elokuu!

    Olemme palanneet normaalirytmeihin jo hyvä aika sitten. Kerrataan tännekin aukioloaikamme:

    ma- to lounas 11-15, illallinen 15-22

    pe lounas 11-16, illallinen 16-00

    la illallinen 18-00

    Viikonloppuisin baarimme palvelee keittiön sulkemisenkin jälkeen!

  • 11.7.2019
    Heinäkuun kampanja

    Ilves tarjoaa asiakkailleen kaksi vapaavalintaista pääruokaa yhden hinnalla.

    Tee pöytävaraus ja nappaa tarjous!
    https://www.tableonline.fi/fi/helsinki/ilves/616

    Viinipullo koko kesän 25€ / 0.75L!

    Ilves on avoinna 24.6.- 4.8. seuraavasti:
    Maanantaisin suljettu
    Tiistai 16-22
    Keskiviikko 16-22
    Torstai 16-22
    Perjantai 16-00
    Lauantai 16-00
    Sunnuntaisin suljettu


  • 10.6.2019
    Kesän ruokalista saatavilla NYT

    A la cartemme vaihtuu kesäisiin tunnelmiin tänään, tervetuloa viihtymään!

    Myynnissä myös pientä tai isompaa naposteltavaa ipas listaltamme.

    Ipakset sopii jaettavaksi kaverin kanssa tai viinin kylkiäisiksi, tuu maistamaan sun suosikit.

    Viinipullo koko kesän 25€ / 0.75L!

    Ilves on avoinna 24.6.- 4.8. seuraavasti:
    Maanantaisin suljettu
    Tiistai 16-22
    Keskiviikko 16-22
    Torstai 16-22
    Perjantai 16-00
    Lauantai 16-00
    Sunnuntaisin suljettu


  • 5.6.2019
    Kesän aukioloajat

    Lounastarjoilumme on kesälomalla 21.6. – 4.8.

    Olemme suljettu juhannuksena 21.6.-24.6.
    Ravintolamme aukioloajat muuttuvat kesäaikaan vkolla 26.

    Ilves on avoinna 24.6.- 4.8. seuraavasti:
    Maanantaisin suljettu
    Tiistai 16-22
    Keskiviikko 16-22
    Torstai 16-22
    Perjantai 16-00
    Lauantai 16-00
    Sunnuntaisin suljettu

    Lämpimästi tervetuloa!

  • 11.4.2019
    Tervetuloa vappubrunssille!

    Tuska presents: Black Dining vappubrunssi Tavastialla 1.5.2019
    Tekisikö mieli nostaa ystäviesi kanssa vappupäivän maljat brunssin äärellä Tavastian bäkkärillä tai aterioida Tavastian lavalla?!

    Tämä on mahdollista kun Tuska tuo festivaalilta tutun Black Dining ravintolakonseptin vappupäivänä Tavastialle. Black Dining Vappubrunssi tarjoilee raskaan musiikin ystäville niin vegaaniset kuin lihaisat nautinnot. Tavastian Beat baari palvelee myös antimillaan. Skål!

    Tapahtuman löydät täältä: https://www.facebook.com/events/313654542681039/

  • 23.3.2019
    Kevät olkoon täällä!

    Toivotamme kevään tervetulleeksi ja uusimme A la Cartea sen mukaiseksi!
    Parsa on saapunut ravintolaamme, tervetuloa herkuttelemaa uusilla annoksilla.
    Pakko antaa erityismaininta yhdelle alkuruuistamme: Valkoista parsaa & ”hollandaisea”, tästä herkkuklassikosta pääsee meillä nautiskelemaan myös vegaanisen ruokavalion ystävät!

    Pöytävarauksesi saat tehtyä tästä https://www.ravintolailves.fi/#varaa

  • 18.2.2019
    Pääsiäisen aukioloajat ja päivitetty á la carte!

    Kevättä kohti mennään!

    Ravintola Ilves on pääsiäisen aikaan auki seuraavasti:

    ma-ke 15.-17.4. klo 11-23
    to 18.4. klo 11-02
    pe 19.4. klo 17-02
    la 20.4. klo 17-02

    Ilveksen menu päivittyi ja tällä hetkellä tarjolla on mm. kampasimpukkaa ja karitsaa- kaikista ruokaryhmistä löytyy myös vegaaninen vaihtoehto. Uuden menun näet nettisivujen Á la carte -kohdasta. Tervetuloa illalliselle tai vaikka lasilliselle!

    Varaa pöytäsi täältä!

  • 10.1.2019
    Hyvää vuotta 2019!

    Ilveksen á la carte -lista on päivitetty ja lounas pyörii jälleen normaaliin tahtiin – tervetuloa!

    Varaa pöytäsi illalliselle täältä: https://www.ravintolailves.fi/#varaa

    Kiitos myös kaikille Ilveksen joulukalenteriin osallistuneille! Jos haluat jatkossa törmätä meihin enemmänkin, niin seuraa meitä Facebookissa ja Instagramissa.

  • 21.11.2018
    Joulumenu Ilveksessä 21.11. alkaen – varaa pöytä illalliselle tai vaikka pikkujouluporukalle!

    Ilveksessä siirrytään kohti joulua! Joulukuun menu on ravintolassa tarjolla 21.11. lähtien. Joulukuussa meillä on myös muutamia poikkeuksellisia aukioloaikoja:

    • Olemme auki normaalia pidempään keskiviikkona 5.12. (klo 11-02) ja maanantaina 31.12. (17-02).
    • Perjantait 7.12. ja 28.12. olemme auki klo 18-02
    • Kokonaan kiinni olemme 6.12., 24.12.-27.12., 30.12. ja 1.1.

    Hyvää marraskuun loppua ja joulukuuta! ?

    Kiitos kaikille menukampanjan aikana menun maistelemaan tulleille sekä palautetta antaneille! ?

  • 22.10.2018
    Ilves on matalan kynnyksen kaupunkibistro, josta saa maukasta lähiruokaa ja laadukasta juomaa

    Tavastian kainalossa sijaitsevalla Ravintola Ilveksellä on uusi keittiömestari, ilme ja ruoka- ja juomalista. Ilves tarjoaa asiakkailleen kaksi illallismenua yhden hinnalla (36 €) palautetta vastaan kolmen viikon ajan lokakuun 22. päivästä alkaen. Varaathan pöydän etukäteen.

    Kun vuodesta 1932 avoinna ollut Ravintola Ilves sai 38 vuotta myöhemmin viereensä Tavastia-klubin, tuli ravintolasta musiikkiväen kantapaikka, josta saa turvallista lounasta ja yllätyksellistä illallista, mutta se on aina pysynyt myös paikkana, jonne voi ilman kynnystä poiketa viinilasilliselle tai oluelle.

    Keittiötiimiä luotsaava Tero Nummelin pitää huolen että asiakkaat saavat aina laadukasta ruokaa syödäkseen ja Ilveksessä tarjoillaan huippu raaka-aineita niin Suomesta kuin maailmalta. Ajatuksena on tuoda Pariisilainen bistro Helsingin parhaan klubin rinnalle. Ideoita on myös haettu maailmalta muistakin metropoleista kuten New Yorkista ja Lontoosta, mutta silti Ilveksen hintataso on haluttu pitää kohtuullisena.

    Ilveksen viinilista on tarkkaan harkittu ja sinne on poimittu pientuottajien helmiä. Ravintolan omistaja, myös hyvien viinien ystävänä tunnettu Juhani Merimaa on vahvasti mukana vaikuttamassa useita kertoja vuodessa vaihtuvaan juomavalikoimaan. Ilveksestä saa aina myös sopivan olutsuosituksen ruualle.

    Ravintola Ilveksen (Urho Kekkosen Katu 4-6, 00100 HKI) ajantasaiset ruoka- ja viinilistat löydät osoitteesta www.ravintolailves.fi. Ilves on auki maanantaista torstaihin klo 11-23 (keittiö 22 asti), perjantaina 11-02 (keittiö 24 asti) ja lauantaina klo 18-02 (keittiö 24 asti). Varaathan pöytäsi etukäteen numerosta 09 774 67425 osoitteesta ravintolailves.fi/#varaa.

    Löydät Ilveksen myös Facebookista (facebook/ravintolailves) ja Instagramista (instagram.com/ravintola.ilves).

    Lisätietoja

    Tero Nummelin
    Keittiömestari
    +358 505481504
    tero.nummelin@tavastiaklubi.fi

    Nina Hartikainen
    Ravintolatoimenjohtaja
    +358 407788730
    nina.hartikainen@tavastiaklubi.fi

Tilaa uutiskirjeemme