15.3.–15.4.

Younghearted

UUTTA KESÄÄ KOHDEN, BATAATIN VOIMIN

Jaettava Meze-lankku:

Valkosipulileipää

Bataattikroketteja

Harissa-majoneesia

Chili-inkiväärimarinoidut kuningasosterisienet

Paahdettuja Padrones-paprikoita

Minttumarinoituja kurkkuja

Kesäkurpitsatzaziki

Kukkakaalitaboulleh

Labneh-juustoa ja hunajaa

15 €

Juomasuositukset:  
X-Berg Pinot Noir Rosé 7,5 € (12 cl)
Koff 4,6% 6,5 € (0,33 l)
Drinkki 12 €

Pintasavustettua kotimaista siikaa, merirapua, raikas kurkkugazpacho, paahdettuvalkosipulivaahtoa 25 €

Lisukkeeksi  bataattisalaatti, fetajuustoa ja yrttivinegretteä

Juomasuositukset:  
Heinrich Naked White 8 € (12 cl)
Brooklyn Pilsner 9 € (0,33 l)

Suolaisen makea, vegaaninen bataattibrownie ja sitruunaruohocreemiä 10 €

Juomasuositukset: 
Cantina Cortecchia Tombola 8 € (8 cl)
Koff Porter 8,5 € (0,33 l)

 

Menu 48 €

(Menusta 3 € Luonnonperintösäätiölle)

Viinimenu 22 €

 

Varaa pöytäsi tästä

Youngheartedin menu tarjolla 15.3.–15.4.2023

Makuja ympäri maailmaa, mausteista vibaa ja sitä bataattia joka muodossa. Näistä on Youngheartedin artistimenu tehty.

Kun ravintola llveksen keittiössä häärivät Younghearted-bändistä tutut Reeta ja Emil, niin tulosta syntyy. Bataattikuutiot ovat kiehumassa tuota pikaa, siika pääsee savukylpyyn alta aikayksikön ja vähän epäluuloa herättänyt homma, tiikerirapujen halkaisu, sujuu kuin tanssi.

Vain yksi pikku haveri sattuu ja sekin taltutetaan teippaamalla Reetan sormeen laastari. Syy touhun sujuvuuteen selviää, kun molemmat tunnustavat nauttivansa keittiöpuuhista.

-Kokkaan paljon ja suosin kasviksia. Vihanneksia uunissa, aasialaista, italialaista. Mun mies on hyvä kokki, Reeta paljastaa ja kertoo, kuinka puoliso hakee YouTuben kokkausvideoilta inspiraatiota keittiöön.

 

KASVIKSIA, LUOMUA JA SMOOTHEJA KEIKAN JÄLKEEN

Myös yksin asusteleva Emil viihtyy hellan äärellä ja Reeta sujauttaa ostoskärryihin aina mieluiten luomua. Molemmat toteavat, että on tärkeää, että ruoan vastuullisuutta nostetaan esiin. Kokkiveitsien heiluttelun lomassa he kertovat keikka-aterioinnistaan.

-Ennen keikkaa joku kepeä salaatti maistuu, Reeta paljastaa. Keikkamatkoilla joutuu tinkimään terveellisyydestä.Pitää yrittää valita niitä terveellisempiä annoksia, hän jatkaa.

Keikkaraiderissa smoothiet ovat must. Myös voileivät kuuluvat keikan jälkeiseen ruokarepertuaariin. Ravintolassa ruokaillessaan kolmihenkinen bändi ottaa usein setin monenmoisia jaettavia ja nauttii ne kimpassa.

Molemmat tunnustavat syövänsä paljon ulkona.

BATAATTIRAKKAUTTA JA YHDESSÄ HERKUTTELUA

Youngherted-menu rakentui bataatin ympärille, sillä heti kättelyssä kävi ilmi, että bataattirakkautta on ilmassa. Rutkasti.

Rouhea bataatti on löytänyt tiensä Yankkareiden sydämiin uunikypsennettynä lisukkeena, terveellisempänä korvikkeena perunalle ja tietysti kaikkien rakastamina bataattiranskalaisina.

Bändin suunnittelemassa alkuruoassa, jaettavassa meze-lautasessa yhdistyivät bataatti, Yankkareiden suosima jaettavuus ja mausteiset maut.

Veet kielelle herauttavan runsas alkupalakattaus sisältää bataattia rapsakoiden krokettien muodossa. Mehukas kukkakaalitaboulleh on reteellä ranteella maustettu. Makunystyröitä hellivät suloisesti kesäkurpitsatsatsiki, Ilveksessä itse leivottu focaccia ja sipaus lahnehia. Muista kipoista paljastuu chili-inkivääri marinoituja kuningasosterisieneniä, paahdettuja pimientos del padron-paprikoita, minttumarinoituja kurkkuja sekä kipakkaa harissakastiketta bataattikrokettien dippaamiseen.

-Tämä on sellainen setti, minkä hyvin voisimme tilata ja jakaa bändin kesken kolmeen pekkaan.

Alkuruokaa saattelee heleänpunainen, Viinitien ja  saksalaisen Fritz Beckerin yhdessä tuottama X-berg  Pinot Noir roseviini, joka saa artisteilta kiitosta.

-Tämä rosee jatkaa mukavasti alkupalalaudan makuja ja on tosi kiva, maistelee Reeta. Emil nyökkäilee.

Ruokajuomana ravintolassa molemmat kertovat kallistuvansa viinien puoleen, arjessa maistuu kivennäisvesi. Reeta kertoo testailleensa viime aikoina myös alkoholittomia viinejä.

-Maistuu viinille, mutta ei kuitenkaan, Reeta nauraa.

 

IHAN PIRUN HYVÄ MENU

Pääruoaksi valikoitui siika. Valinta oli helppo, sillä molemmat pitävät kalaa spesiaaliherkkuna ja harvemmin sitä kokkaavat.

Siika päätyy savustukseen ja saa kylkeensä mausteiset bataattikuutiot mehevien fetamurujen peittelemänä. Lasiin kaadetaan saksalaisen tuottajan, Heinrichin runsasaromista, hapokasta Naked White-valkoviiniä.

-Tämä siika-annos on ihan sairaan herkullinen ja viini on sille mieletön mätsi, Reeta maistelee.

-Emil nuuhkaisee viiniään ja toteaa, että Naked White on mainio, kompleksisin näistä menun viineistä.

Bataatti siivittää myös jälkiruokaa. Vegaaninen, suolaisen makea bataattibrownie sitruunaruohon maustamalla kermanökkösellä ja lasillinen italialaisen Cantina Cortecchian kullankeltaista, aprikoosista ja kevyen rusinaista Tombolaa kruunaa Younghearted-menun.

Jos alkupalalauta jo kirvoitti esiin ylisanoja, niin nyt ylitys jatkuu.

-Nyt on kyllä pirun hyvä menu, Emil hehkuttaa. Jos haluaa päästä lähemmäs Jankkareita, niin kannattaa tämän menun ääreen istahtaa, hän jatkaa.

Reeta nyökkää.

-Meidän menussa on monipuolinen setti jänniä makuja ja kaikkea spessua, mitä ei aina tule syötyä.  Eikä se ei ole liian raskas, Reeta ynnää.

VESIMELONISTA SOUNDIA

Mikä raaka-aine tai ruoka kuvaa teidän bändiänne? Kysymys herättää artisteissa hilpeyttä, joka taittuu tunnelmointiin.

-Mmm.. joku hedelmä, jossa makea, pehmeä maku. Vesimeloni?, Emil makustelee.

-Joo, vesimeloni. Meidän soundi on ihan vesimelonia, nauraa Reeta. Mutta käsittelemme lyriikoissa myös eroja ja kuolemaa, joten maussa on myös kärkeä, sellainen ripaus Aperol Spritziä.

 

Teksti ja juoma- ja ruokakuvat: Mari Moilanen

Artistikuvat: Pietari Purovaara

Hanke on toteutettu Business Finland -rahoituksella.